Je kon hem al de nodige testrondjes zien doen op de Nürburgring Nordschleife in een hip trainingspak, maar de onthulling vindt gewoon in Amerika plaats. Op 26 oktober van dit jaar trekt Chevrolet het doek van de sportievere Corvette Z06. De nieuwe Z06 wisselt de standaard 6,2-liter V8 voor een 5,5-liter V8 met een vlakke krukas. Dit geeft hem een kenmerkend geluid, waar niet iedereen per se fan van is. De Mercedes-AMG GT Black Series heeft zo’n zelfde krukas en klinkt ook wat suf vergeleken bij de ‘mindere’ versies.

Details over de nieuwe Chevrolet Corvette Z06 zijn schaars. Naast de normale Z06 reed er over de Ring ook een exemplaar met een nog agressievere achterspoiler. Dit is waarschijnlijk een Corvette met het Z07-pakket, gericht op het betere circuitwerk. Het vermogen is nog niet bekend, maar ga zeker uit van minimaal 600 pk. De toerenbegrenzer zou pas bij 8.250 tpm zijn werk doen. In oktober worden alle specificaties vast bevestigd.

En dan nog een Chevrolet Corvette ZR1…

Er zou later een nog sterkere versie komen, als we naar de stemmen in de wandelgangen luisteren. De ZR1 zou volgens geruchten 800 pk produceren. Het ultieme sprintkanon zou een hybride versie met 1.000 pk zijn. Deze hybride Corvette zou de eRay of Zora gaan heten, maar daar is nog weinig over bekend. Het is nog niet bekend wat de Z06, Z07 of alle andere versies moeten gaan kosten in Amerika. Er zijn voor zover bekend nog geen concrete plannen om de auto officieel in Nederland te leveren.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie