Niemand verdient het meer dan Chevrolet om een Nürburgring-record te bemachtigen. Chevrolet reisde met de vorige generatie Corvette (de C7) meerdere keren af naar het Duitse circuit, maar publiceerde in de afgelopen tien jaar nooit een officiële rondetijd. Bijna bij elke snelle ronde ging er wel iets mis voor de Amerikanen. Met de nieuwe Chevrolet Corvette Z06 (C8) lijkt er wederom sprake te zijn van dikke pech.

Het was de afgelopen jaren telkens iets anders. De ene keer speelde de weersomstandigheden simpelweg niet mee, de andere keer gooide de organisatie het schema om waardoor het team geen tijd meer had om de banden op te warmen en soms hadden ze gewoon pech met de techniek van de auto. Toen het wel een keer goed ging, reed de coureur met een motorkalibratie die toen nog niet te koop was en daarom telde de ronde niet.

Wederom pech voor Corvette op de Nürburgring

Volgens Road and Track is het dit jaar weer dikke pech. De nieuwe Chevrolet Corvette Z06 doet momenteel zijn testrondes op Nürburgring Nordschleife. Gisteren stonden drie Corvettes klaar voor een snelle ronde. Geen officieel record, want daarvoor moet het circuit worden afgehuurd en moet er een notaris aanwezig zijn, maar het zou een goede indicatie kunnen geven of een record erin zit.

Terwijl de coureurs zich aan het voorbereiden waren, crashte er een BMW M8-testauto in de snelle Kesselchen-sectie van de baan. Een groot deel van de vangrail moest hierdoor vervangen worden. Verderop ging een Tesla Model S Plaid van de baan, waardoor er ook reparaties nodig waren. Dit kostte zoveel tijd dat de Corvettes niet meer de baan op konden. De bestuurders van de BMW en de Tesla maken het overigens goed.

Vrijdag toch een recordpoging van Corvette op de Nürburgring?

Vervelend, want vandaag is de laatste officiële testdag voor automerken, en dus de laatste kans om een onofficiële snelle ronde neer te zetten en de laatste dingen te meten en af te stellen. En laat er nou net regen voorspeld zijn. Wel schijnt er nog een gaatje te zijn in het Touristenfahrten-schema van vrijdag waar Corvette een officiële poging zou kunnen wagen, zo meldt R&T. De vraag is alleen of het weer het toestaat.

De Chevrolet Corvette Z06 op de Nürburgring

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)