Het is wel, geloof het of niet, een creatie van de Volkswagen Groep. De organisatie die er om bekend staat ontwerpen van zijn SUV’s vooral te kopiëren en te plakken, trekt de stoute schoenen aan met de elektrische Cupra Tavascan Concept. Wat het niet is: een Seat – Cupra staat al ruim een jaar op eigen benen als zelfstandig automerk.

Helemaal ontsnappen aan zijn roots doet deze sportieve Cupra niet, want de Tavascan is vernoemd naar een mooi dorpje in Catalonië, zoals Seat modellen ook altijd Spaanse plaatsnamen geeft. Dit zwaargewicht beweert een 77 kWh-accupakket te hebben met een actieradius van 450 kilometer. Een sprintje van 0-100 km/h duurt 6,5 seconden, terwijl zijn veel lichtere broertje de Seat Cupra Leon R ST er 4,9 seconden over doet.

Cupra Tavascan heeft 306 pk en 22-inch

Onderhuids ziet de Cupra er hetzelfde uit als andere elektrische auto’s uit de Volkswagen Groep, wat betekent dat de Cupra op het MEB-platform staat. Voor de Cupra Tavascan monteert het merk twee elektromotoren die zorgen voor vierwielaandrijving en 306 pk. De 22-inch turbinevelgen verminderen de luchtweerstand en ‘moeten de SUV laten glijden’, aldus Cupra.

Het interieur ziet er strak uit met onder andere een 13-inch mediascherm dat kan draaien naar de bijrijder. Verder bestaat het interieur van de Tavascan uit leer, carbon en alcantara. De Cupra Tavascan Concept zal volgende week voor het eerst in levenden lijve te zien zijn op de IAA in Frankfurt. We verwachten dat deze auto in een iets minder spannend jasje in productie zal gaan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)