Hé, kijk, een nieuwe Cupra. Eh, nee, een nieuwe Seat Leon Cupra. Verwarrend, zeg. De nieuwe Seat Leon Cupra R ST is dus nog een volbloed Seat en géén Cupra. Maar wel in de kleuren van Cupra. Snap je het nog? Maakt niet uit: het is een smakelijke speciale uitvoering met genoeg tempo om alle verwarring te doen vergeten.

Wat maakt de Seat Leon Cupra R ST zo bijzonder?

Sportieve Seats haal je sinds iets meer dan een jaar geleden bij het losse merk Cupra. Het piepjonge automerk trapte af met de Cupra Ateca en komt binnenkort met de Cupra Formentor. Een Cupra Ibiza ligt nog ter overweging op de tekentafel. Maar wat nou als je een Cupra Leon wilt? Dan heb je nog eventjes pech.

Want voor de Seat Leon Cupra R ST moet je nog altijd langs bij de Seat-dealer. Het is dan ongetwijfeld ook een van de laatste Seats met een Cupra-logo. De volgende generatie van de sportieve Leon zal uitgebracht worden onder de Cupra-vlag. Koester dit moment nog even als je van snelle Seats houdt.

Seat Leon Cupra R ST: de specificaties

De 2,0-liter TSI-motor in de Seat Leon Cupra R ST produceert 300 pk en 400 Nm koppel, net zoveel als de Seat Leon ST 300 dat al deed. En net als de voorgaande versie sprint deze gezinsbak in 4,9 seconden naar de 100 km/u. De begrenzer wordt bij 250 km/u wakker. Een DSG-automaat stuwt het vermogen naar vier wielen.

Het grote verschil is de nieuwe aankleding van het model. De stationwagon krijgt de koperkleurige details van het losse merk Cupra. De diffuser, dakspoiler en splitter zijn van koolstofvezel. De Seat Leon Cupra R ST is leverbaar in de kleuren Magnetic Tech, Midnight Black, Nevada White en in beperkte oplage in Blackness Grey.

De alternatieven voor de Seat Leon Cupra R ST

Uit eigen stal komt de Volkswagen Golf R Variant. Verder is de spoeling erg dun als het gaat om sportieve stations uit het C-segment. De Mercedes CLA Shooting Brake komt ongetwijfeld nog met een snellere motorisering. De Ford Focus ST Wagon is er van deze generatie (nog) niet.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie