Heb jij ruimte in je hoofd voor nóg een rare hypercar waar je nog nooit van had gehoord? Dat treft: hier heb je er een. Dit is de Czinger 21C, en we weten er nog precies helemaal niets over. Behalve dat ie komende maand op de autosalon van Genève wordt onthuld. Oh, en dat hij een volledig door Czinger zelf ontwikkelde hybride aandrijflijn zou hebben, en in-line seating – oftewel stoelen op een rij.

‘Czingers revolutionaire technologie zorgt voor een grensverleggende hypercar met een iconisch design en dominerende performance’, aldus het korte persbericht dat het Californische bedrijf de wereld in stuurde. Wanneer je iets dat nog niet bestaat ‘iconisch’ gaat noemen, slaat bij ons altijd de onzinradar uit. Maar laten we Czinger voorlopig nog even het voordeel van de twijfel geven.

Aan de voet van het bedrijf staat namelijk Kevin Czinger, die geen vreemde is als het aankomt op ‘grensverleggend’ snel spul. Zo presenteerde hij enkele jaren geleden de Divergent Blade, de eerste 3D-geprinte supercar. Hij kwam destijds met dat ontwerp omdat hij de normale manier van auto’s construeren, en de energie en grondstoffen die erbij worden verspild, niet kon uitstaan. Met dat in het achterhoofd zou het ons niet verbazen als deze Czinger 21C inderdaad op een bijzondere manier in elkaar steekt.

Nog even wachten tot 3 maart, dan weten we meer. Bekijk intussen hieronder de teaser die Czinger vanochtend losliet.

Czinger 21C: hybride hypercar

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie