Je bent niet de enige. Ook bij ons gaan er dagen voorbij dat de naam Dacia niet bij ons opkomt. Toch zou je in de komende jaren wel eens veel meer Dacia’s kunnen gaan tegenkomen, zeker als je in een grote stad woont. En dit is daar de reden van: de Dacia Spring Concept.

Dacia Spring Concept is best slim

Je kunt de Roemeense Fransen (of Franse Roemenen, net wat jij wilt) een hoop verwijten, maar niet dat ze dom zijn. Ga maar na. Wat scoort goed? SUV’s. Vol-elektrisch is duidelijk in opkomst en zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden. Maar dan wel vooral in steden of grootstedelijke agglomeraties. Waar parkeren weer een dingetje is, dus groot is onhandig. En ‘goedkoop’ is altijd hip en nog nooit uit de mode geweest. Dus wat gaan ze bij Dacia maken? Een klein, vol-elektrisch stads-SUV’tje dat de goedkoopste op de markt moet worden. Volgend jaar moet hij te koop zijn.

Dacia Spring Concept is een halve Chinees

Als je iets goedkoop op de markt wilt brengen, is het wel zo handig als je het ook goedkoop kunt produceren, nietwaar? En dus hebben ze bij Dacia eens goed naar heel dichtbij en heel ver gekeken. Zo is alle elektrische techniek volop voorradig bij moederbedrijf Renault, dat immers ook al de Zoe en Twizy maakt. En laat Renault nou in China ook al een speciaal voor dat land ontwikkeld model hebben, de Kwid, waarvan ook een elektrische variant bestaat. Mooi, dan gaat Dacia daar toch lekker mee aan de slag? Het resultaat is dus deze Dacia Spring Concept.

Exacte gegevens zijn nog niet bekend, behalve dat de actieradius zo’n 200 kilometer zou moeten bedragen, de lengte van de Dacia Spring Concept 3,77 meter is en hij makkelijk vier personen zou moeten kunnen vervoeren. Het ham-antwoord op dé hamvraag (wat gaat ie kosten?) is helaas ook nog niet bekend. Maar het wordt in ieder geval de goedkoopste, zo heeft Renault/Dacia beloofd. En dat is iets radicaal anders dan de schreeuwend dure kleine EV’s als de Honda e en de Mini Cooper SE, die de laatste tijd over ons worden uitgestort. We zullen zien.

Reacties

 • Will Eisinga heeft op 26 juli 2020 geschreven:

  de Dacia Spring EV, dezelfde, rijdt al in China en wordt daar verkocht voor omgerekend 8700 dollar.
  met wat aanpassingen transportkosten en btw kan de prijs 13,999 euro worden. met 4000 euro subsidie
  kost de Dacia Spring dan 9999 euro. een mooie EV voor minder dan 10.000 euro. Ik heb al Zonnepanelen en een Laadpaal,
  en wacht op de Dacia Spring voor 9999 euro.

  Reageer
 • kalloe heeft op 4 maart 2020 geschreven:

  De Kwid is ontwikkeld door en voor India, niet China!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)