Iets meer dan twee weken geleden trok Tom Cotter de deuren open van een garage in North Carolina. Daar stuitte hij op een vergeten miljoenencollectie: een Ferrari, een Shelby, een Morgan, een Triumph en een gedeukte BMW 3-serie. Op Facebook leek het wel rave-party van lepra-patiënten: de duimpjes vlogen in het rond. Dus jullie willen vast weten wat ermee gebeurd is.

Met de zin ‘hou je ogen open, want waarschijnlijk vind je ze binnenkort op een veiling’ sloten we het artikel af over de schuurvondst van 4.000.000 dollar. Je mag eindelijk weer knipperen, want Gooding & Company gaat de miljoenen-schuurvondst veilen. De zeldzame auto’s gaan met stoflaag en al onder de hamer. Iets doet ons vermoeden dat smoezelige schuurvondsten meer opleveren dan schone. Voegt toch wat authenticiteit toe, of zoiets.

De miljoenen-schuurvondst stond zo’n 26 jaar stof te verzamelen in een schuur. Het praalstuk, de Ferrari 275 GTB/2, komt uit 1966. Van het Long Nose-model werden 205 exemplaren gebouwd en slechts 80 stuks daarvan waren aluminium. De 3,3-liter V12 heeft ‘wat klein onderhoud’ nodig om weer tot leven te komen. De stoffige Ferrari 275 GTB/2 moet tussen de 2,5 en 3,25 miljoen dollar opleveren.

De Ford Shelby 427 Cobra heeft de tand des tijds beter doorstaan. Zelfs na een winterslaap van een kwart eeuw werkt de V8 gewoon nog. De Shelby uit 1966 rijdt op eigen kracht het podium op. De rode cabriolet moet meer dan 1 miljoen dollar opleveren. Op 9 maart gaat ze in Florida onder de hamer. De grote vraag is: zijn de muizennestjes wél uit de Shelby verwijderd, of krijg je die er ook gratis bij?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear