Bezoekers van Goodwood Revival weten dat het racen met klassiekers een zeer fijne aangelegenheid is. Klassieke en aspirant-klassieke racers in een museum zien is leuk, maar niets is vergelijkbaar met wanneer je ze wiel aan wiel over een legendarische circuit ziet rijden. Waarvoor ze gebouwd zijn, dus. Het Belgische evenement Spa Classics biedt hetzelfde soort spektakel voor je ogen.

Beter dan Goodwood Revival?

Mannen, maar ook vrouwen, die weten wat ze doen, kruipen in de (vaak te kleine) stoelen. Net als op de Goodwood Revival, maar dan in België. En je hoeft van tevoren niet je zolder overhoop te halen om nette oude kleding op te duikelen. Een voor- of een nadeel, afhankelijk hoe je het bekijkt.

Spa Classics was dit jaar nog indrukwekkender dan voorheen. Een nieuw kampioenschap, de 2,0-liter Cup, gaf de kans aan zo’n 40 oude Porsche 911’jes (gebouwd vóór 1966) om te strijden om de ultieme eer. Klik en bekijk bovenstaande galerij om onze favoriete foto’s van het evenement te zien. Nog meer foto’s van kekke races zien? Check deze galerij van de 24 uur van Le Mans dan even.

Fotografie: Jayson Fong, Stéphanie Bézard, Pierre-Yves Riom, Photo Classic Racing, Fotorissima, Julien Hergault

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)