Acht jaar nadat de New Stratos zijn spitse neus liet zien, heeft Manifattura Automobili Torino laten weten dat ze 25 exemplaren gaan bouwen. Kijk, dit is nieuws dat iedereen leuk vindt.

De New Stratos komt in drie smaken: een supercar voor de weg, een GT-racer voor op ‘t circuit en een Safari-versie voor in de modder. Ja echt: een Safari-supercar. Dit nieuws maakt vandaag de beste 9 februari van dít jaar.

De Manifattura Automobili Torino zal de 25 exemplaren homologeren en wereldwijd leveren. Elke New Stratos zal specifiek aangepast worden aan de wensen van de klant. Zonder ook maar één moment van twijfel zouden wij een van onze lezers offeren voor een Safari-Stratos.

Specificaties New Stratos

Op dit moment is er nog weinig bekend over de New Stratos, alleen dat hij 550 pk heeft en enorme deurvakken – om een helm in op te bergen. Het originele plan van acht jaar geleden gaat niet door. Meer details horen we volgende maand, want Salon van Genève.

Het oorspronkelijke idee was om vijftig Ferrari 430 Scuderia’s om te bouwen tot Stratos. Voorspelbaar genoeg stak Ferrari hier een stokje voor. De officiële reden was dat de koetsbouwer geen Ferrari-delen mocht gebruiken. Officieus wilde Ferrari waarschijnlijk niet dat iemand een lichtere, snellere en betere F430 bouwde.

Reacties

  • HCarspotter heeft op 9 februari 2018 geschreven:

    YES!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)