Hoe krijg je de sceptische en benzineverslaafde Amerikaanse koper aan de elektrische pick-up? Door het toonbeeld van overmatige consumptie naar voren te schuiven als vlaggendrager voor de EV. Je kijkt naar de nieuwe GMC Hummer EV, niet meer leverbaar met een diesel- of benzinemotor, maar uitsluitend met twee of drie elektromotoren. General Motors noemt het een ‘supertruck’ en het is de auto die de Amerikaanse koper van pick-ups aan de EV moet krijgen.

Specificaties GMC Hummer

De eerste mogelijkheid die je hebt om in een GMC Hummer te stappen, is in een Edition 1. Deze pick-up komt met koperkleurige accenten in het interieur, een dik audiosysteem, 18-inch velgen met 35-inch offroad-banden, luchtvering en de mogelijkheid om als een krabbetje te rijden. Dit is trouwens ook de versie met drie motoren en een geschat vermogen van 1.000 pk en 15.500 Nm (11.500 lb-ft). Je zou er meer dan 550 kilometer mee kunnen rijden op één lading.

Prijzen GMC Hummer

GMC rept nog geen woord over de verkoop in Europa, dus verwacht niet dat de pick-up binnenkort hier in de showrooms staat. In Amerika kost de GMC Hummer EV Edition 1 omgerekend 94.000 euro. De instapversie is er straks vanaf zo’n 67.000 euro. Die variant van de Hummer krijgt al twee elektromotoren en vierwielaandrijving, maar komt pas in de lente van 2024. Een jaar eerder komt een versie van 75.000 euro met onder meer luchtvering. Voor omgerekend 85.000 euro kun je in 2022 in de GMC Hummer EV met drie motoren stappen.

Een hoop geld

Misschien kijk je niet heel erg op van de prijzen voor zo’n grote elektrische auto. Een Tesla kost hier ook zoiets. Maar voor kopers van pick-ups in Amerika is het fors aan de prijs. Een ‘full-size’ pick-up in Amerika is er vanaf net geen 25.000 euro (al worden de meeste dik aangekleed) en de GMC Hummer EV kost minimaal drie keer meer. Daar krijg je uiteraard wel een hoop auto voor terug. We zijn heel benieuwd wat de truck gaat doen, ook ten opzichte van de Tesla Cybertruck en de nieuwe Rivian R1T.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)