Hij lekte gisteren al het internet op, maar nu is het doek van de nieuwe Seat Leon getrokken. Dit is de vierde generatie van de C-segmenter van Seat en het merk pakt ook deze versie groots aan. Het is immers het bestverkochte model van het merk. Je kunt kiezen uit een groot aantal motoren en de focus ligt nog meer op connectiviteit. Verder zien we uiteraard veel overeenkomsten met zijn broertje van Volkswagen.

Het uiterlijk van de nieuwe Seat Leon is geen schokkende verandering ten opzichte van het oude model. Hadden we overigens ook niet verwacht. Hij is iets langer (86 millimeter) dan zijn voorganger en wat smaller en lager (17 en 3 millimeter). De neus oogt wat lager dan voorheen en aan de achterkant zien we nu een doorlopende ledstrip voor de achterlichten.

De nieuwe Seat Leon is ‘fully connected’

Seat richt zich dus meer op de zaken die je niet direct ziet. ‘Fully connected’ noemt Seat de vierde generatie Leon. Dat uit zich voornamelijk in Android Auto en Apple Carplay. Dat zijn geen dingen waar we meteen steil van achterover vallen. Maar er is ook een app waarmee je ook op afstand toegang tot je auto hebt. Verder krijg je veiligheidsvoorzieningen in de vorm van ‘predictive adaptive cruise control’. Daarmee is de nieuwe Seat Leon niveau 2 autonoom.

Beschikbare motoren

Qua motoren gooit de Volkswagen Groep alle bekende motoren op de Leon. Als je benzine wilt rijden, kun je kiezen uit de 1.0 TSI driecilinder (90 of 110 pk) en de 1.5 TSI (130 of 150 pk) en 2.0 TSI viercilinder (190 pk). Dieselen kun je doen in een 2.0 TDI (115 of 150 pk). Verder is er de optie voor de 1.5 TGI met 130 pk. Hybride-rijders kunnen het 48V eTSI-systeem op de 1.0 TSI laten zetten of kiezen voor 1.4 TSI met elektromotor (150 pk).

Wanneer?

De marktintroductie van de nieuwe Seat Leon vindt in het tweede kwartaal van 2020 plaats.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)