Kinderen zijn als pannenkoeken: de eerste mislukt altijd. Dit (wat oudere) onderzoekje kwamen we tegen in de zoektocht naar munitie om een niet nader te noemen discussie te winnen. Dat is gelukt, want zoals platte-aardenaren ons leerden: hoe makkelijk bewijs ook te ontkrachten is, als het jouw punt bevestigt, is het onherroepelijk waar.

Dus bij dezen is het een feit: de oudste broer of zus is de slechtste chauffeur van het gezin. Privilege Car Insurance onderzocht data van 1.395 chauffeurs en concludeerde dat van de oudste kinderen 22 procent al een verkeersongeluk had gehad, waarvan 15 procent serieuze schade reed. Bij de jongsten van een gezin was dit slechts 13 procent, en slechts 4 procent daarvan had erge schade.

Daarbij bleek dat de kans dat de oudste broer of zus te hard reed maar liefst 89 procent was. En 35 procent had al eerder een boete ontvangen. Bij bestuurders die niet de oudste van het nest waren, was dit aanzienlijk minder. Overigens zegt hetzelfde onderzoek dat bestuurders zonder broers of zussen (dus enig kind) de veiligste chauffeurs waren.

En wist je dat BMW- en Mini-rijders officieel het minst aantrekkelijk zijn?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear