Ook zonder Jon Olsson kan Rolls-Royce hun auto’s sneller en exclusiever maken. Kijk maar naar deze Rolls-Royce Dawn Black Badge. Doelgerichter en vooral een heel stuk zwarter dan de standaard Dawn. Rolls-Royce noemt het zelf de ‘meest betoverende, compromisloze uiting van een luxe cabriolet die er is’.

Black Badge betekent voor Rolls-Royce ‘die ene snelle’, dus het is duidelijk dat deze Dawn meer vermogen krijgt. Net zoals de Black Badge-versies van de Ghost en Wraith trouwens. Er is 30 pk extra vrijgekomen in de 6,6-liter, twin-turbo V12, waardoor het totaal op 600 pk komt te liggen. Ook het koppel is verhoogd: met 20 Nm naar 840 Nm. 0 naar 100 km/u doet de Dawn Black Badge in 4,9 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Wat is er nog meer anders aan de Rolls-Royce Dawn Black Badge?

Behalve de zwarte kleur (ja, hij is écht heel zwart), zijn de transmissie, de gaspedaal en de ophanging aangepast om de rijkwaliteiten van de Dawn nog verder te verbeteren. Net of de standaard Dawn geen genot was om te rijden. De remmen van de Rolls-Royce Dawn Black Badge zijn iets vergroot, de besturing is iets aangepast en er is ook een nieuwe uitlaat op gezet. Allemaal dingen om van te houden, lijkt ons.

Rolls-Royce wil zich met de Black Badge richten op de wat jongere, meer dynamische luxepaardjes in plaats van de typische klanten. Zie het als het wat sportiever alter-ego van Rolls-Royce. De kleur is dankzij een nauwkeurig selectieproces de ‘diepste, donkerste en meest intense zwarte kleur ooit voor een productieauto’. Binnenin is veel zwart leer te vinden, maar als je daar niet van houdt, kun je dat natuurlijk aan laten passen. Uiteraard wel voor een flinke vergoeding – het blijft Rolls-Royce.

Wat kost de Rolls-Royce Dawn Black Badge?

Helaas is daar nog niets over bekend. Een standaard Dawn kost je €425.000 (€335.170 in België). Het zal geen goedkope upgrade zijn. Je kunt hem wel al bestellen tijdens het Goodwood Festival of Speed, al weet je dan nog niet of je portemonnee groot genoeg is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)