Wat zwart is, moet zwart blijven, zou Jules Deelder zeggen. Maar wat als je zwart nog zwarter kunt maken? Novitec probeert dit voor elkaar te krijgen. Ze grepen de Rolls Royce Ghost Black Badge bij de lurven en pakten hem zowel aan de buitenkant als in het hart flink aan. Novitec noemt de creatie Spofec Rolls Royce Ghost Black Badge.

De Rolls Royce-modellen die Novitec aanpakt noemen ze Spofec. De aanpassingen aan de Ghost Black Badge moeten de ‘rijdynamiek van de vierdeurs verbeteren en hem een nog opwindender uiterlijk geven’. Dat is aardig gelukt, naar onze mening. Zo krijgt de Spofec Ghost een op maat gemaakte bodykit van koolstofvezel en 22-inch wielen die Novitec samen met Vossen heeft gemaakt.

Daarnaast werd de rijhoogte verlaagd met 40 millimeter naar 1.531 mm. Ook voegde Novitec een RVS sportuitlaatsysteem toe aan de Spofec Rolls Royce Ghost Black Badge, dat voor de zichtbare en onzichtbare uitlaatpijpen beschikbaar is. Dankzij een afstandsbediening kun je kiezen voor een subtiel of sportief geluid. Achterop vind je een klein spoilertje op de kofferbak, dat thuis had mogen blijven, wat ons betreft.

Specificaties van de Spofec Rolls Royce Ghost Black Badge

Onder de motorkap ligt dezelfde 6,8-liter V12 twinturbo-motor als in de standaard Ghost Black Badge. Novitec kietelde de motor naar 706 pk en 1.002 Nm koppel. Het vermogen groeit daardoor met 106 pk en 102 Nm koppel. Daarmee schiet de Ghost Black Badge van 0 naar 100 km/u in 4,3 seconden. De topsnelheid blijft begrensd op 250 km/u. Je houdt de vierwielaandrijving net als de achttrapsautomaat. Wat de aanpassingen kosten, weten we helaas niet, maar het zal het vast waard zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)