Vaak als tuners hun auto een naam geven als Spofec Overdose, kun je verwachten dat hij eruitziet als een ongeremde kinderfantasie die tot leven is gekomen. Daar hoort dan ook vaak een smaak bij die uitsluitend bij kijkers van Disney Channel aanslaat. Of blinde mensen. Maar toch werden we aangenaam verrast toen we de foto’s onder ogen kregen. Het is goed te zien dat de Dawn een bezoekje aan de tuner heeft gebracht, maar daarbij heeft hij niet ál zijn stijl verloren.

Wie is Spofec?

Spofec is een afkorting voor ‘Spirit of Ecstacy’ – de beroemde motorkapversiering van Rolls-Royce. De tuner is onderdeel van Novitec, en die ken je vast wel. Met de overdosis-behandeling, krijgt de Dawn een overdaad aan vermogen. De bi-turbo V12 is nu goed voor 686 pk en 980 nm aan koppel. Dat is 116 pk en 200 Nm meer. Een sprintje naar 100 km/u neemt daarom nog maar 4,6 seconden in beslag.

Om te zorgen dat deze overdosis niet slechts is voor de gezondheid van de Rolls, krijgt hij van Spofec een aangepast besturingssysteem voor de luchtvering en sterkere koolstofvezel-keramische remmen. En er is ook meer uiterlijk vertoon. De koolstofvezel widebody maakt de vooras 13 centimeter breder dan het origineel.

Vind ik hem nou mooi of niet?

Een widebody. Tja, je zou verwachten dat ie per definitie compleet mismaakt is. Want zoiets doe je een Roller niet aan. Maar toch zien we er wel wat in. Hij is niet zo schreeuwerig als bijvoorbeeld een Mansory. De wijzigingen zijn zeker zichtbaar met het blote oog, maar nog wel subtiel. Behalve de wielen, dat zijn 22-inch lichtmetalen velgen die speciaal voor deze Spofec Overdose zijn gemaakt.

Binnenin heeft Spofec de Dawn ook niet met rust gelaten. Klanten kunnen kiezen uit veel verschillende kleuren om hun Spofec Overdose een eigen draai te geven. Veel kleuren betekent natuurlijk ook veel keuze in vreselijke combinaties, maar daar kan Spofec weer niet zoveel aan doen. De klant is immers koning.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)