‘Concurrentie is niet alleen de basis van de bescherming van de consument, maar is de prikkel van vooruitgang’, aldus Herbert Hoover, de 31e Amerikaanse president. Een beetje concurrentie om de boel wakker te schudden kan geen kwaad. De Ford F-150 Raptor had jaren geen directe concurrent, totdat Ram vorig jaar met de TRX kwam. Deze pick-up kreeg de 6,2-liter V8 uit de Hellcat, maar dan wel met 702 pk en 881 Nm. De sterkste Raptor had toen een V6 met 456 pk.

Dat laat Ford niet zomaar gebeuren. Volgens Car and Driver slaat Ford terug met twee Raptors. Eentje krijgt de verstandige 3,5-liter EcoBoost-V6 en de andere de 5,2-liter supercharged-V8 uit de Shelby Mustang GT500. In de Mustang produceert Fords krachtigste motor ooit een lieve 770 pk. Naar verwachting krijgt de nieuwe Raptor V8 ietsje minder vermogen, maar alsnog genoeg om de Ram TRX het leven zuur te maken. Het zou de nieuwe ‘krachtigste pick-up ter wereld’ kunnen zijn. Kijkend naar productie-exemplaren, dan.

Er zijn zelfs geruchten over een derde Raptor met een hybride aandrijflijn, die goed zou zijn voor 430 pk en 770 Nm. Dat kan nog weleens interessant worden voor ZZP’ers in Nederland die zo’n ding op grijs kenteken kunnen zetten. Scheelt toch weer een slok benzine (of LPG). Uiteraard zal de F-150 Raptor in alle gevallen voorzien zijn van een automaat en zal hij wederom ruig genoeg zijn voor het betere offroad- en springwerk. Waarschijnlijk wordt de nieuwe Ford F-150 Raptor V8 volgende maand onthuld.

(Op de foto’s: de vorige generatie Ford F-150 Raptor, met V6.)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)