Je zou er bijna overheen kijken bij al dat andere geweld in Genève, maar ondertussen is het Italiaanse merk De Tomaso zomaar even uit de as herrezen met een gloednieuw model. Ze teasden ‘m al een tijdje, waar we natuurlijk geen aandacht aan besteedden, maar dit is ‘m dan echt: de Deauville crossover.

Het idee lijkt een beetje op een BMW 5-serie GT, maar dan mooier, luxer, vierwielaangedreven en gemaakt van aluminium. Pininfarina tekende de carrosserie. De Tomaso wil de Deauville later dit jaar in productie nemen met zowel een 304 pk sterke V6 als een 558 pk sterke V8. De genoemde acceleratietijd van 0 tot 100 km/u – 6,7 seconden – lijkt ons bij de eerste variant te horen. Als richtprijs noemt het merk een cijfer rond de euroton.

Met ex-Fiat-baas Gianmario Rossignolo aan het roer wil De Tomaso zo’n 3.000 auto’s per jaar gaan bouwen, verdeeld over drie modellen; een gewone sedan en coupé zitten in de pijplijn. Zo lang die coupé maar een lage, brede en ongelooflijk snelle tweezitter wordt met de naam Mangusta of Pantera, vinden wij alles best.

Reacties