De Tomaso ging vaker blut dan een pokerspeler met reflecterende brilglazen. Het Italiaanse merk keert dit jaar wederom terug en wel om zijn zestigste verjaardag te vieren. Deze verzameling koolstofvezel rondingen luistert naar de naam De Tomaso P72. Slechts 72 exemplaren zullen de fabriek verlaten.

De De Tomaso P72 is het geesteskind van dezelfde mensen die de Apollo Intensa Emozione bouwden; een GT1-racer voor op straat die er scherp genoeg uitziet om jezelf mee te scheren. De De Tomaso P72 oogt klassieker en is een ode aan de motorsport van weleer. De inspiratie komt van racers uit de jaren zestig.

De De Tomaso P72 lijkt een combinatie tussen de Ferrari P3/4, een Alfa Romeo 8C en wellicht een toefje Lister. Blijf niet te lang hangen aan de buitenkant en kijk even binnen. Het lijkt wel alsof de beeldschone auto door een juwelierszaak is gereden. Als juwelierszaken opengewerkte handbakken van gepolijst koper verkochten, dan. Het interieur doet denken aan Pagani, maar dan iets subtieler.

Onder de retro-buitenkant van de De Tomaso P72 schuilt een hypermoderne koolstofvezel monocoque die voldoet aan de standaard van de FIA LMP-klasse. Ook de kreukelzones zijn van koolstofvezel. Wie wil de retroracer in de nieuwe Le Mans hypercar-klasse zien in 2021?

De motor ligt in het midden van de auto achter de bestuurder. Dat is direct het enige wat we weten. Omdat de De Tomaso P72 wel redelijk in de categorie analoog en old-school valt, verwachten we niet heel snel een hybride-V6 maar eerder een atmosferische V8. De Tomaso heeft een goede geschiedenis met de V8.

De specificaties kunnen wachten. Voor nu is het de bedoeling dat je dingen roept als ‘wow’ en dat je ‘m voor je ziet voordat je gaat slapen. Dus wat zeg jij, zou jij ‘m boven je bed hangen? Een echte De Tomaso P72 kost in ieder geval ongeveer 750.000 euro…

Reacties

 • Cedric Emaneul Koense 02-02-1976 heeft op 10 juli 2019 geschreven:

  GOEDEMIDAAG IK WIL GRAAG 35 VAN DEEZE ROOIE MERK AUTO LATEN KOOPEN GEZIEN VAN 10 ZWARTE KLEUR EN 10 WITTE KLEUR EN 10 PAARSE KLEUR EN 5 BLAUWE KLEUR . DE TOHMASO P72 . DE MAZDAAH CX-5 , 20 STUK VOOR OM NAAR CURACAO TE STUUREN . SEROE CIEHKIETOEH VOOR SCHANAISKAAH JANGAAH VAN SANTAMARTHA SCHOOL . EN 1 VAN DE TOHMASO P72 VOOR UMPIE WEHLVAAHRD EN 1MAZDAAAH CX-5 VOOR IEHBIEH WEHLVAARDT . EN 1 VOOR JOEHNIEHMAN VAN JANDOOREHDT DE TOHMASO P72 . EEN GROENE BUNGALOOH AAN DE RECHTERKANT IN JAHNDOOREHDT . EN 1 VOOR URVIENG JAHNOOH . EN 1 VOOR DONGMARTIENAAH 1 VOOR PAHPAH GOHDEHTTE OP CURACAO EN DE REST VOOR SUNGVELEY VAN WAAR DE HUIZEN VAN RIECHECHEUREN ZIJN . EN 1 VOOR HAREY GOHDSCHALK . EN NOG 1 TOHMASO P72 VOOR SCHANDIERAAH SOOHPIAH GROOT SANTA,MAHRTAAH 35 EN NOG 1 VOOR THOOMNEY MAHRTIS GEZIEN 1 TOHMASO P72 OP CURACAO KORAAL PIEDRAAH EN OF TIHRAAH KOHRAAH EN NOG 1 TOHMASO P72 VOOR MOOHKIEH JOP IESLAVERDE . . IK MAAGTIG UW GEZIEN MAAGTEGING OM HET GELD TE NEEMEN BIJ POSTBANK DENHAAG . EN OF ING COOLSINGEL ROTTERDAM .

  Reageer
 • trixie heeft op 5 juli 2019 geschreven:

  ongelooflijk, wat mooi.
  Van binnen ljkt het wel een Spyker, maar dan ook oogverblindend aan de buitenkant

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)