Dit is goed nieuws. Heel goed nieuws. In het jaar dat De Tomaso zijn zestigste verjaardag had moeten vieren, komt het (meermaals) overleden merk terug. Het team achter Apollo en de buitensporige Intensa Emozione blaast het Argentijns-Italiaanse automerk nieuw leven in.

De terugkomst hing al sinds 2011 in de lucht, maar deze comeback eindigde een jaar later in tranen. Op het Goodwood Festival of Speed dit jaar onthult De Tomaso Automobili de ‘Project P’ – een ‘nieuwe auto die ontwikkeld is met over de wereld gerenommeerde technische partners’. Wij hebben er zin in, ondanks dat we letterlijk niets weten van de nieuwe bak.

De reden achter de heroprichting van De Tomaso

De motivatie achter het nieuwe De Tomaso is net zo mooi als de auto’s van vroeger. Volgens de nieuwe baas Ryan Berris moet Alejandro de Tomaso, die het bedrijf in 1959 oprichtte, ‘erkent worden als één van de groten naast Enzo Ferrari en Ferruccio Lamborghini’ en de Project P zal ‘eindelijk zijn verhaal vertellen’. Fantastisch.

Het meest bekend is de De Tomaso Pantera

De bekendste creatie van De Tomaso is uiteraard de Pantera. De midscheepse supercar had een V8 van Ford en was in productie vanaf de jaren zeventig tot zo’n twintig jaar geleden. Ares Design bracht al eerder een ode aan deze auto met de Panther, een omgebouwde Lamborghini met retrotrekjes.

De Tomaso deed nog andere dingen. Ze hadden bijvoorbeeld een Formule 1-auto die gerund werd door niemand minder dan Frank Williams. Ghia, Vignale en zelfs Maserati waren ooit eigendom van De Tomaso. Op 4 juli onthult het merk de Project P – tot die tijd is het eventjes geduld hebben.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear