Vorige week berichtten we nog dat het Italiaanse merk De Tomaso van de beademing gehaald was en in Genève voor het eerst weer een nieuw model liet zien. De Deauville, een crossover die optisch nog het meeste weg had van een BMW 5-serie GT, is wat ons betreft nu niet direct de showstopper om je grote comeback mee te maken. Gelukkig heeft het merk nog meer plannen.

De aloude Pantera, de supercar uit de jaren ’70 en ’80 die De Tomaso wereldwijd (enigszins) bekend maakte, schijnt namelijk terug te komen. Als het aan eindbaas Gianmario Rossignolo ligt, gebeurt dat zelfs precies op tijd voor de 40e verjaardag van het model. Dit jaar dus.

De nieuwe Pantera zou aan het eind van 2011 op de Los Angeles Motor Show gepresenteerd moeten worden. Waarschijnlijk zal hij voorzien zijn van de 550 pk sterke V8-motor van Amerikaanse origine die ook de Deauville aandrijft. Verdere details zijn nog niet bekend, maar we grijpen natuurlijk elk excuus aan om hier een paar plaatjes van zo’n prachtige, klassieke Pantera te tonen. Als we meer weten, horen jullie het.

Reacties