Bijna een maand na de overwinning van Aston Martin tijdens de 24 uur van Le Mans halen ze ook het podium tijdens de 24 seconden van Ally Pally. De wat, zeg je? De 24 seconden van Ally Pally. Een zeepkistenrace. Hoewel de race normaal alleen voor amateurteams is, mocht de zeepkist van Aston Martin dit jaar ook meedoen. Als je naar het niveau van de zeepkist kijkt, snap je waarom het voor amateurs is.

Aston had met deze kleine zeepkist wel een overwinning verwacht maar helaas was Team Brooklands Special iets sneller. Het podium was gelukkig wel genoeg om een shoey te doen à la Ricciardo.

Hoe rijdt de zeepkist van Aston Martin?

Dat vragen wij aan ingenieur Alex Summers, die reed namelijk in de zeepkist van Aston Martin. ‘Ik was verbaasd over hoe hard de zeepkist elke keer neerkwam op de grond. Vooral het zwembad-obstakel was erg zwaar voor mij en mijn zeepkist. Ik voelde de voorkant het asfalt raken wat ons zeker tijd en snelheid kostte. Maar het zag er wel behoorlijk spectaculair uit vanuit de cockpit en daar gaat het om!’

Foto’s van de race van de zeepkist van Aston Martin zijn hierboven te zien. Zie je jezelf hier in jouw eigen tuin al in rijden?

Video: Zeepkist van Aston Martin in actie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)