Er is een eeuwenoude mythe die zegt dat wanneer je huilt over Nederlandse autoprijzen en drie keer in de spiegel zegt ‘ik haat BPM’, dat er een giechelende belasting-kabouter verschijnt en je tranen komt verzamelen. Het zout in de tranen van autoliefhebbers wordt gebruikt als delicatesse in het belastingparadijs.

En huilen zul je. In Amerika biedt een dealer gloednieuwe Ford Mustangs aan met 800 pk. De prijs? 40.000 dollar of ongeveer 33.000 euro. Ongelofelijk. In Nederland heb je daar nog niet eens een Renault Mégane RS voor. De dealer ‘Lebanon Ford’ monteert een Whipple Stage 1-supercharger op de V8 van de Mustang GT. Voor 1.000 euro meer krijg je zelfs fabrieksgarantie erbij (ook zoiets, garantie kopen).

Dus voor de prijs van een dikke Golf heb je in Amerika een Mustang met meer vermogen dan een Dodge Challenger Hellcat. In Nederland betaal je al 60.000 euro voor de viercilinder-Mustang. De V8 (die een ton kostte) kun je niet eens meer bestellen.

Advertentie

Reacties

 • Mark says at 11 februari 2019:

  Ach we raken er aan gewend dat alles wat leuk is verboden of onbetaalbaar wordt gemaakt!
  En als je toch deze auto kunt betalen dan maak je je ook niet meer zo heel druk wie er president is en wapen bezit is ook niet zo simpel als sommige het je willen laten geloven!

  Reply
 • Jos says at 9 februari 2019:

  Tja de auto slurpt teveel benzine, ik hou van een drankje.

  Reply
 • Jens says at 19 april 2018:

  grrrrrr!!
  die belsting

  Reply
 • Chis says at 23 februari 2018:

  Je zou er bijna voor naar de USA verhuizen, ware niet dat ze daar een idioot als president hebben gekozen die zegt dat leraren zich maar moeten bewapenen om terug te schieten als er weer een idioot een school binnenvalt met legaal gekochte zware wapens.

  • Theo Pors says at 14 juli 2019:

   Waarom noemen jullie hem een idioot ????
   Hij doet het beter dan die Pinokkio uit Nederland !!

   Reply
  • Marco says at 8 juli 2019:

   Mooi werk dat je in veel staten een wapen mag dragen. Daar haal je het meestal wel uit je hoofd om je medeweggebruikers met een honkbalknuppel te bewerken, zoals laatst hier in Hilversum/ Vinkeveen gebeurde door een mongool uit een of achterlijk land.

   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie