We waren heel blij voor de Amerikanen toen we hoorden dat ze voor het eerst de Audi RS 6 Avant kregen. Waren. Want nu we horen wat ze daar moeten betalen voor hun powerstation, neemt de afgunst het over. Waar je in Nederland minimaal 185.920 euro betaalt (en laten we eerlijk zijn, niemand koopt hem kaal) voor de RS 6, tikken de Amerikanen omgerekend 95.000 euro af voor hun ramkraker. Dat is zelfs goedkoper dan in Duitsland, waar hij 117.000 euro kost. Goed, een euroton is alsnog een flinke smak geld voor een stationwagen, maar onthoud even dat er een 4,0-liter V8 met twee turbo’s in de neus ligt waar 600 pk uit komt. En daarbij is hij 2.000 dollar goedkoper dan de Mercedes-AMG E 63 S Estate, die ze daar trouwens al een tijdje verkopen. De achtcilinder krijgt hulp van een 48-volt mild-hybridesysteem wat een klein extra zetje geeft. De 0-100-tijd van 3,6 seconden is hetzelfde als de RS 7 voor beide modellen en ook de 0-200-tijd van 12 seconden is identiek.

Biedt kansen voor de toekomst

We kunnen het ook positief bekijken. Over een paar jaar zal de BPM voor gebruikte Audi RS 6’jes steeds meer afnemen, tot op het punt waar het heel interessant wordt om een mooi exemplaar naar Nederland te halen. Je herkent de Amerikaanse RS 6 (over een paar jaar) aan de oranje reflectoren in de koplamp. Dus handelaren, begin alvast met sparen.

Reacties

 • rf heeft op 12 maart 2020 geschreven:

  het staat u vrij om te verhuizen naar Amerika. en daar geduldig wachten tot u zelf hulp nodig heeft. en als we trump gaan vergelijken met rutte verliest dat hele Amerika het van ons prachtige lieve landje. hoe dom zijn jullie allemaal?

  Reageer
 • R.A. van den Hout heeft op 12 maart 2020 geschreven:

  Moe. Héél erg moe wordt ik er van om maar iedere keer te melden dat we, dankzij ons klotekabinet, al decennialang de Nederlandse burgers genaaid worden met hogere BMP en alle belastingen. Waarom? Omdat deze regering liever onze belastingcenten besteed aan mensen die nog nooit één cent hebben afgedragen. We helpen liever vreemdelingen dan Nederlanders. Maar lulloos blijven we, want we pikken het gewoon en staan te kankeren langs de kant. Nederland is een kutland. Vraag maar aan b.v. de Groningers.

  • w.ruizendaal heeft op 12 maart 2020 geschreven:

   daar ben ik het helemaal mee eens !!!!
   en door die kutvent van een Rutte gaat Nederland naar de klote terwijl hij zich zelf verrijkt e maar met geld smijd .
   wordt hoog tijd dat Nederlanders niet meer op hem stemmen de ruit met die clouwn weg met dit oneerlijkheid als Nederlanders een beetje lief hadden gingen we met zijn allen naar den Haag en smeten we Rutte het land uit !!!!!!!!

   Reageer
  Reageer
 • Ferdi heeft op 11 maart 2020 geschreven:

  En zo zie je maar is weer hoe de Nederlandse staat de Nederlanders grof gezegd knalt. Lang leven Nederland

  Reageer
 • TG heeft op 10 maart 2020 geschreven:

  Dankzij het verdubbelen van de prijs wil ons politiek voorkomen dat dit soort type auto’s veelvoudig worden verkocht.
  Halveer dan ook de prijs van “schone” auto’s of maak ze volledig vrij van belasting.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)