Voor goedkoop vermogen moet je echt in Amerika zijn. Het is zelfs zo schandalig goedkoop daar, dat we een tijd geleden de categorie ‘Amerikaanse auto’s die we graag in Nederland zien tegen Amerikaanse prijzen’ in het leven riepen – inmiddels een vast terugkerend segment. Afgekort AADWGINZTAP, als je dat makkelijker vindt. De nieuwste toevoeging is deze Ford Mustang met 750 pk, die gewoon besteld kan worden bij de dealer.

De dealer Beechmont Ford Performance (BFP) biedt de Mustang aan voor een zeer vriendelijke 45.000 dollar, dat is omgerekend zo’n 38.000 euro. Daar koop je hier niet eens een Golf GTI voor, en toch krijg je met deze Ford drie keer meer power dan in zo’n hot hatchback. En achterwielaandrijving, ook niet heel vervelend. Nog leuker: de opgepepte Mustang komt gewoon met drie jaar garantie (of 60.000 kilometer).

Hoe de dealer voor zo weinig geld een Mustang met 750 pk kan aanbieden? Best simpel, eigenlijk. Ze pakken een standaard handgeschakelde Mustang met een 5,0-liter V8, die zijn daar niet zo heel duur. Vervolgens monteren ze een Roush-supercharger op de achtcilinder, en dat is het eigenlijk wel zo’n beetje. Voor zo’n lage prijs is er wellicht ruimte in je budget om nog wat triviale zaken aan te passen, zoals de remmen en het onderstel, maar dat moet je zelf weten.

Naar Nederland halen voor die prijs gaat helaas niet. Zodra hij hier de container uit komt rollen, moet je bij de Belastingdienst nog BPM en BTW betalen. Voor de goede orde: een standaard Mustang 5.0 V8 kost hier al tweeënhalf keer zoveel (en dan mogen we nog van geluk spreken). Het is niet eerlijk.

Reacties

 • beetle beetle heeft op 25 oktober 2020 geschreven:

  @Twocam, wat heb je daar nou aan “voor op de oprit?

  Reageer
 • Twocam heeft op 27 juli 2020 geschreven:

  Je betaald pas BPM als je hem op kenteken zet.
  Als je hem alleen voor op de oprit hebben wil, scheelt nogal wat.

  Reageer
 • Ton heeft op 24 juli 2020 geschreven:

  Hey Henk Ik ben niet met je eens en ik rij zelf een Dodge Ram 5,7 liter op gas Als ik rustig rijdt 1 op 8 Wie heet het nou over milieuvervuilers ik weet zeker dat er elektrische wagens net zo v vervuilend zijn dan zo zuinige benzine slurpen een elektrische auto die trekt zo hard op dat hij ook nog een keer de straat vernield en hij vreet banden Maar dat zien jullie niet Dat gelul met die stekker opladen moet je van hier proberen om naar Frankrijk te rijden je word er niet goed van kun je achteraan in de rij aansluiten bij een tankstation moet je uren lang wachten voordat je aan de beurt bent Nee geef mij dan maar mijn een Dodge Ram is goed in elkaar gezet gaat heel lang mee

  Reageer
 • Henk heeft op 24 juli 2020 geschreven:

  Hier zijn de auto’s peperduur maar desondanks wonen we in 1 van de best georganiseerde landen ter wereld. Ik zou zeggen, tel je zegeningen. We betalen veel belasting, maar krijgen er ook veel voor terug. Als je eens een tijdje in Amerika gaat werken en daarna werkeloos wordt kom je er wel achter. Ben trouwens blij dat dit soort millieuvervuilende slurpers hier zo duur zijn. Misschien leuk voor even, maar totaal ongeschikt voor Nederland met z’n smelheidslimieten.

  • Peter heeft op 25 juli 2020 geschreven:

   Droom lekker verder.
   Alleen de bouw van die eclectische auto’s
   Kosten al meer dan een benzinemotor, en als vakantiepark Heb je er al helemaal niks aan.
   Elke 400km je accu opladen, en als je pech hebt kun je achter in de rij aansluiten.
   Met mijn benzine auto kan ik met een volle tank ruim 700 km rijden, en als de tank bijna leeg is, stop ik bij een pompstation, en een paar minuten later rijdt ik weer richting vakantieland.
   Ik weet niet hoe een electrische auto in de bergen rijdt, maar denk dat ie daar ook veel meer stroom verbruikt dan op een vlakke weg.

   Reageer
  • Roberto heeft op 25 juli 2020 geschreven:

   Volgens mij hebben ze in de VS ook snelheidslimieten hoor….

   Reageer
  Reageer
 • Henry Volkerink heeft op 24 juli 2020 geschreven:

  Helemaal mee eens alles volgens de eu regels maar nog steeds bpm
  We sponseren liever zuid europa
  Bah

  Reageer
 • Frans heeft op 24 juli 2020 geschreven:

  Half jaartje in Amerika wonen en daar 1 kopen dan kan je hem zo meenemen als inboedel.
  Dan betaal je geen BPM en btw.
  Meer kan je niet verdienen in 6 a 7 maanden

  • Johan Spriensma heeft op 25 juli 2020 geschreven:

   Volgens mij betaal je bij invoer gewoon bpm en btw

   • Richard heeft op 25 juli 2020 geschreven:

    Nee je mag er 2 invoeren als huisraad zonder invoerrechten te betalen. Je moet er dan minimaal een jaar in blijven rijden.

    Reageer
   Reageer
  • Liekie heeft op 24 juli 2020 geschreven:

   Als ik nou een oom heb wonen daar kan hij mij die niet schenken

   Reageer
  Reageer
 • Brian Smeets heeft op 24 juli 2020 geschreven:

  Fuck de Nederlandse belastingsysteem en het volk die maar ja knikt. Daarom worden het Nederlandse volk in het buitenland, neuk-ze-in-de-kont Volk, genoemd.

  • Roberto heeft op 25 juli 2020 geschreven:

   Lastig hé, de Nederlandse taal….

   Reageer
  • Jeroni heeft op 24 juli 2020 geschreven:

   Neem van het weekend even een taalcursus, en niet naar een feestje. Je bent vast niet de gezelligste daar, lijkt me!

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)