De veiling van RM Sotheby’s in Miami zit eraan te komen. Op 10 december barst het snelpraatfestijn los. Anders dan je zou denken worden er niet alleen tonnen en miljoenen geboden op zeldzame youngtimers en ongelofelijk dure hypercars. Je kunt er ook leuke zaken voor in je interieur aanschaffen. Om wat specifieker te zijn: deze Ferrari V12-tafel.

Het perfecte cadeau voor de echte autoliefhebber, als je het ons vraagt. Onder de glasplaat vind je een glorieuze Ferrari V12-motor met zes dubbele Weber-carburateurs. De uitlaatspruitstukken wijzen naar boven en fungeren als steunen voor het tafelblad. Er is verder niet veel bekend over de motor, maar gezien het feit dat hij niet genummerd is en geen interne delen heeft, vermoeden we dat ie niet in een auto dienst heeft gedaan.

Als we binnenhuisarchitecten waren geweest, hadden we de Ferrari V12-tafel ingezet als het centrale punt in de huiskamer. Hij zou dan ook precies in het midden moeten komen, waar iedereen hem goed kan zien. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat wij thuis niet het interieur mogen verzorgen. Het budget zou ook een rol van betekenis kunnen spelen.

Wat kost zo’n Ferrari V12-tafel?

Want de prijs van het bijzettafeltje is niet mals. Het veilinghuis verwacht tussen de 30.000 dollar (ruim 28.000 euro) en 60.000 dollar (57.000 euro) op te halen met de Ferrari V12-tafel. Het wordt dus of dat, of een gloednieuwe Ford Focus ST. Hmm… Liever ronddartelen in een lekkere hot hatch of koffiedrinken boven een exotische twaalfcilinder?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie