Een verzameling van twee auto’s moet in principe in alle autobehoeftes kunnen voorzien. Neem een sportief ding voor in het weekend, misschien zelfs een cabrio, en een praktische, ruime en het liefst toch vrij vlotte auto voor doordeweeks. Of een auto waarmee je de andere kunt trekken op een aanhanger. Een projectauto om zelf aan te sleutelen tellen we niet mee, want die staat toch stil. Mercedes-dealer ASV doet een heel aardig voorzetje voor een uitstekende ‘twee-auto-garage’ – zeker als je van AMG houdt.

Ze deden een bestelling bij AMG voor een Mercedes-AMG GT R Pro in de kleur China Blauw. Voor de aardigheid bestelden ze een bijpassende Mercedes-AMG G 63. Het is een kleur waar je waarschijnlijk nog nooit aan gedacht had voor een AMG, maar juist daarom staat het blauw de auto’s zo goed. Het is een kleur uit de jaren zeventig en was bijvoorbeeld verkrijgbaar op de W123 E-klasse, die er een stuk minder spectaculair mee toonde. Sowieso doen oude lakkleuren het altijd bijzonder goed op moderne auto’s. Doe ons maar zo’n BMW M4 in de kleur Camel Yellow, bijvoorbeeld.

Zelfs zonder de kleur China Blauw zou dit een bijzondere combinatie zijn. De AMG GT R Pro is de meest hardcore uitvoering van de GT R tot nu toe, en Mercedes bouwt slechts 750 exemplaren. Zie de reguliere GT R als de concurrent van de 911 GT3 en de Mercedes-AMG GT R Pro als de tegenhanger van de GT3 RS. De 585 pk uit de gewelddadige V8 blijft hetzelfde, net zoveel als de G-klasse. De voornaamste wijzigingen voor de Pro zijn de koolstof-keramische remmen, de lichtgewicht wielen, herziene aerodynamica en een lading koolstofvezel.

Heb je je zinnen gezet op deze Mercedes-AMG GT R Pro en G 63 in de kleur China Blauw? Helaas, de auto’s zijn allebei verkocht. Dikke pech dus. Of misschien ook niet, want de dealer bevestigt dat er wederom een G-klasse naar hen onderweg is in deze kleur, én een Mercedes-AMG GT R. Dus als je nog even geduld hebt, kun jij straks deze heerlijke combinatie op je oprit parkeren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)