Het gat in de markt. De stoutste droom van elke ondernemer. Die ene kans om schatrijk te worden. Op het juiste moment instappen om vervolgens met perfecte timing de betreffende waar met veel winst van de hand te doen. Maar schijn bedriegt helaas, in veel van dit soort gevallen. Daar kwam een autodealer uit de Amerikaanse staat Illinois op onverbiddelijke wijze achter. Deze dealer verloor bijna 4 miljoen dollar door iets te enthousiast in te springen op een trend die van korte duur bleek.

We schrijven 2020 (we denken liever niet te lang aan dit jaar terug). Aan de bovenkant van de automarkt valt dat jaar iets op. Ondanks dat de wereld naar binnen is gekeerd, gaan de prijzen van luxueuze SUV’s door het dak. Range Rovers, Urussen en G-klasses zijn plotseling 100.000 dollar duurder dan de catalogusprijs. En qua levering van deze auto’s staat er een hoop te gebeuren, zo lijkt het.

Eureka-moment voor de dealers

De Amerikaanse tak van Mercedes vertelt namelijk aan zijn dealers dat zo’n beetje alle V8-versies van hun auto’s niet meer naar de Verenigde Staten zullen komen vanwege onderdelentekorten. Hieronder valt ook de G-klasse, en de G 63 zou door deze geruchten zomaar eens hét hebbeding van het moment kunnen worden. Een dealer in Illinois grijpt zijn kans en zorgt ervoor dat er 75 G 63’s in zijn opslag komen staan. Hij koopt ze in voor een forse 275.000 dollar per stuk.

Helaas voor de dealer blijkt het bericht van MB USA voorbarig te zijn. De V8-modellen blijven komen, en tot overmaat van ramp zakt de markt voor luxe SUV’s weer in. ‘In 60 dagen zakte de prijs van dit model met 50.000 dollar’, zegt Chris Benvie, hoofd marketing bij de McGovern Auto Group. Alles bij elkaar gaat de dealer dus voor bijna 4 miljoen dollar het schip in. Au…

Reacties

  • Dvr heeft op 4 oktober 2022 geschreven:

    Is met bitcoin en alles niet anders

    Reageer
  • Big mo heeft op 29 september 2022 geschreven:

    Hebzucht maakt dat mensen door het dolle heen gaan.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)