Heb jij zin om ruim 360.000 euro uit te geven aan een auto? Echt waar? Top! Je kunt met dat soort bedragen een Porsche 911 Sport Classic kopen. Wil je nog meer opvallen en wat meer bagageruimte? Misschien is dit dan een betere keuze: de tot pick-up omgebouwde Mercedes-AMG G 63 van Pit26 Motorsports.

De zelfbenoemde specialist in G-Wagens begint de ombouw met een G 63 (of een G 550) en zaagt de auto doormidden, vlak achter de stoelen achterin. Het chassis wordt vervolgens met een halve meter verlengd waarna een laadbak wordt toegevoegd. Inderdaad, klinkt als een flinke portie werk. En daar houdt het nog niet op voor de tuner.

Nieuwe ophanging voor de Mercedes-AMG G 63 pick-up

Pit26 geeft de pick-up een stel portaalassen. Daarnaast zijn er nieuwe draagarmen en een performance-ophanging van Bilstein. De G 63 pick-up staat trouwens op enorme 38-inch banden die voor nog meer bodemvrijheid zorgen ten opzichte van de standaard G-Wagen. Je kunt kiezen uit 18- of 20-inch wielen.

Specificaties van de G 63 pick-up

Verrassend genoeg laat Pit26 de motor met rust. De 4,0-liter biturbo V8 heeft met 585 pk meer dan genoeg vermogen, vermoeden we. Ook het interieur blijft hetzelfde, zodat de speciale pick-up aanvoelt als een standaard G-Wagen. Waar de tuner dan weer niet van af kan blijven, zijn de remmen, de voor- en achterbumper (met voorop een lier), de uitlaat en natuurlijk die gigantische wielkasten.

Pit26 zegt dat de G-Wagen pick-up gemaakt is voor avonturen in de woestijn en de duinen. Voor hier zal het dus dat tweede worden. Daar betaal je maar liefst 385.000 dollar voor, wat omgerekend ongeveer 360.000 euro is. Dus, wat wordt het: een retro-Porsche met 550-pk twin-turbo boxermotor, of dit G-monster? Kleine kanttekening: bij de import van die laatste moet je nog wel wat belastingen aftikken…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)