Het Audi-logo komt je op verschillende plaatsen tegen. Op petten, in de kerstboom en van wel heel dichtbij in de binnenspiegel. Maar in architectuur? Dat is nieuw voor ons. Toch bewijst dit Audi-huis dat het logo heel goed tot zijn recht komt als niet zo bescheiden optrekje. Het Ringshouse is het werk van Karina Wiciak van het architectenbureau Wamhouse. Vooralsnog gaat het hier om een concept en zijn er geen bouwplannen voor het Audi-huis.

Vier grote betonnen cilinders met glazen wanden aan de uiteinden vormen de basis voor het Audi-huis. De vorm leent zich niet voor ‘s werelds meest praktische inrichting, maar door de enorme omvang zal niemand ruimte tekortkomen. De inrichting bestaat uit veel ronde vormen en de grijstinten van het beton zijn doorgetrokken. Ondergronds vind je een kelder met genoeg plek voor auto’s en opslag. Want wat zou een Audi-huis zijn zonder ruimte voor wat Audi’s?

Het Audi-huis is de vijfde in een reeks van huizen in de vorm van bekende logo’s. Op de Facebook-pagina van Wamhouse staat bijvoorbeeld ook een Adidas-huis en een Chevrolet-huis. Geen enkel van deze huizen is echt gebouwd, al zijn de afbeeldingen wel erg knap gemaakt. Overigens, als je met genoeg geld over de brug komt, willen ze het huis waarschijnlijk best voor je bouwen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear