Dus je hebt je vrienden uitgedaagd om Mario Kart in het echt te gaan doen. Of je dacht eindelijk hét vrijgezellenfeest gevonden te hebben. Eén probleempje: het ligt niet echt om de hoek. Waar je ook woont in Nederland of België. Google Maps weigert om ons auto-, fiets- of looproute te geven. Ergens wel logisch: je moet de Noordelijke Atlantische Oceaan oversteken.

De enige manier is om een vlucht te boeken. Volgens vergelijkingswebsites kost een retourtje zo’n 1.500 euro. Dan vlieg je op de luchthaven van Springfield-Branson. Daarna kun je een Uber-taxi pakken voor een rit van ongeveer een uurtje. Dit kost je ongeveer 100 euro (en nog eens 100 euro terug). De hotels in de buurt zijn dan weer lekker voordelig: een kamer voor twee personen kost je ongeveer 50 tot 100 euro. Voor de echte Mario Kart-banen moet je credits kopen. Per rit kost het je ongeveer 9 of 10 dollar, dus zo’n 8,50 euro.
Edit: Jeroen Olthof van Radar vond tickets voor net geen 600 euro. Dat scheelt toch weer.

Dus, wat kost het om echt te Mario Karten?

Grof gerekend kost het je 1.800 900 euro. Je kunt ook vliegen op een vliegveld dichterbij in Branson voor 2.200 euro. Dan duurt de vlucht slechts 11 uur in plaats van 17 uur. En voor de Uber-rit ben je dan slechts 20 minuten kwijt. Voor dat geld kun je ook een duchtige roadtrip door West-Amerika maken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear