Ze is nog maar 16 jaar jong, maar stapt toch al achter het stuur van een Porsche met 1.419 pk. Dan is de kans groot dat je Block als achternaam hebt. Lia, de dochter van legende Ken Block, durft het aan. Ze gaat rijden in de ‘Hoonipigasus‘ waarmee haar vader eigenlijk zou meedoen aan de bekende Pikes Peak Hillclimb in Colorado.

In een video op Instagram vertelt Block over haar heuvelklim. Het wordt geen getimede ronde, omdat ze eerst wat meer ervaring wil opdoen. Nu rijdt ze in karts en in een rallyversie van de Subaru BRZ. En dan heeft ze ook nog eens een Audi Quattro in de garage staan waar ze samen met haar vader aan werkte voordat hij overleed.

De Porsche ‘Hoonipigasus’

De bijzondere Porsche is een eerbetoon aan de Porsche ‘Pink Pig’ 917/20. Als basis is een Porsche 912 uit 1966 gebruikt. Daar werd tien jaar aan gewerkt. Er ligt een 4,0-liter twinturbo boxermotor in die het imposante vermogen naar alle vier de wielen stuurt. Verder is er een vernuftige ophanging en aan het spoilerwerk lijkt geen einde te komen.

Dat moet Lia gaan helpen om een van de dromen van haar vader werkelijkheid te laten worden. Ken wilde altijd al ‘meedoen voor de algemene overwinning’ op de Pikes Peak. Dat zit er voorlopig nog niet in voor de tiener, maar ze is wel ambitieus: ‘Misschien is het maar een warming-up voor een toekomstige run?’ Een ding is zeker: we zijn gelukkig nog lang niet van de familie Block af.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)