Al jaren lang worden we op tentoonstellingen achtervolgd door de concept van de Dodge Challenger, de auto die de tijd van de Pony Cars weer terug moet brengen. In New York op de jaarlijkse autoshow is nu eindelijk de volledige productiereeks gelanceerd.
 
Er zijn drie varianten, de ‘eenvoudige’ SE, de sportiever getinte R/T en de brute SRT8. Ook al is de auto geïnspireerd door een 35 jaar oud model, de Challenger is beslist modern, maar dan op een Amerikaanse manier. De 5,7- liter V8 HEMI-motor levert weer meer vermogen en koppel. De SRT heeft zelfs de 6,1-liter variant, die in zo’n 5 tellen naar de 100 km/u snelt.
 
De bodemgroep van de Challenger is gebaseerd op de 300C en dus eigenlijk afgeleid van de Mercedes E-klasse. Doodleuk kondigt Dodge aan dat de Challenger omgerekend royaal onder de 20.000 euro zal beginnen, daar kopen we hier net een 1.4-liter middenklasser voor. Oneerlijke concurrentie hoeven we hier echter niet te verwachten. De overheid klopt de prijzen toch wel naar ongekend niveau op én de Challenger komt niet via officiële weg naar Europa. Jammer!
Advertentie

Reacties

Advertentie