Een benzineauto waar Diesel in heeft gezeten, wordt meestal meer waard – waarbij de hoofdletter van levensbelang is. En Vin Diesel zat in nogal wat films, in nogal wat auto’s. Hij had zelfs een piepklein rolletje in Tokyo Drift. De franchise zorgde gedurende acht films voor een aantal memorabele momenten. Misschien het meest iconische moment, is de eindscène in Furious 7 waarin Dominic Torreto afscheid neemt van Brian O’Conner, het karakter van de overleden Paul Walker.

Voor de echte fans met een wat grotere portemonnee hebben we goed nieuws. Worldwide Auctioneers veilt de Dodge Charger van Vin Diesel uit Furious 7  die in de (vooralsnog!) laatste scène met Paul Walker figureert. Hij is gebouwd door Scott Spock Racing, dat meer dan 16.000 uur aan metaalbewerking stopte in dit exemplaar. Naast de status van deze auto, betaal je ook voor de prestaties van de zogenoemde Maximus Charger, die net zo overdreven zijn als de films.

Prestaties van de Dodge Maximus Charger

De Charger heeft een volledig metalen widebody gekregen. Hierdoor is hij vier keer zo stijf als het oorspronkelijke ontwerp, wat voor een Charger uit de jaren zeventig niet zo lastig is. Onder de motorkap ligt een gepatenteerde 9,4-liter twin-turbo Hemi-motor die ten minste 2.250 pk produceert aan de krukas, gebouwd door Tom Nelson. 0 naar 96 km/u doet Maximus in 1,8 seconden en als je je gaspedaal naar beneden durft te houden, zit je binnen 8 seconden op 250 km/u. De bouwers beweren dat hij met een speciale aerokit een topsnelheid kan halen van 400 tot 480 km/u. Dat is dus bijna net zo snel als een Chiron Super Sport.

De 14-inch remschijven en de remklauwen met zes zuigers moeten de metalen bak zien af te remmen wanneer het pedaal wordt ingestampt. Het hele uitlaatsysteem is gemaakt van roestvrijstaal en het interieur is afgewerkt met Italiaans leer, Duitse tapijten en geluids- en hittebestendig materiaal om het voor de inzittenden comfortabel te houden. Voor zover dat nog kan in dit monster. En onthoud, hij is straatlegaal. Mocht je de Dodge Charger uit Furious 7 willen kopen, hoef je je niet druk te maken over het transport. Nelson Racing Engines organiseert de vlucht naar een door de koper gewenste locatie.

Dodge Charger uit Furious 7 kan van jou zijn

Foto’s: Worldwide Auctioneers

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie