Hoe indrukwekkend het ook was, een écht wereldrecord brak Bugatti niet toen ze met een gemodificeerde Chiron 490 km/u reden. Het merk uit Molsheim reed de snelheid immers niet in twee richtingen en het betrof, voor zover toen bekend, geen productieauto. Maar nu blijkt het wel degelijk een voorzet te zijn voor de Bugatti Chiron Super Sport 300+ die je hier ziet.

Jep, een flinke mond vol. De Bugatti Chiron Super Sport 300+ is de productieversie van de hypercar die harder kan dan 300 mph. Nog leuker: als jij een van de Chirons koopt, stelt Bugatti het circuit van Ehra-Lessien voor je open (wel even bellen van tevoren) zodat jij een poging kunt wagen om de 500 km/u aan te tikken.

Op de openbare weg weerhoudt een elektronische snelheidsbegrenzer de Bugatti Chiron Super Sport 300+ ervan om zulke snelheden te halen op de Autobahn, wat misschien maar beter is ook. Bij welke snelheid de begrenzer ingrijpt, moet Bugatti nog beslissen, waarschijnlijk in overleg met Michelin en een stel verzekeraars.

Wat is er anders aan de Bugatti Chiron Super Sport 300+?

Om de luchtweerstand van de Chiron terug te brengen, groeide de lengte van de bilpartij, werd de bodykit iets aangepast en ging de rijhoogte omlaag. Voor de productieversie is de hoogte weer omhoog geschroefd voor nare zaken als drempels. De rolkooi en de kuipstoel verdwijnen in de standaarduitvoering, al komt er wellicht een mogelijkheid om die te plaatsen.

Wat niet verandert, is het vermogen van de quad-turbo 8,0-liter W16-motor met de bijnaam Thor. Het benodigde vermogen voor de angstaanjagende topsnelheid van de Bugatti Chiron Super Sport 300+ is 1.600 pk, 100 pk meer dan de normale Chiron. Ook krijgt deze Super Sport de aangepaste transmissie met langere versnellingen die nodig zijn om 300 mph te halen.

Prijs van de Bugatti Chiron Super Sport 300+

De Super Sport kost 3,5 miljoen euro, zonder (zeker meer dan 1 miljoen euro aan) belastingen. In de basis krijgen ze allemaal zwarte lak met oranje strepen, net als de Veyron Super Sport. Maar als je Bugatti een extraatje toeschuift, smeren ze een andere kleur op je opper-Chiron. De productie begint in 2021 pas.

Wil je er eentje? Dan moet je even je startnummer opgeven van de Bugatti-toer die nu gaande is. Oh, dat heb je niet? Dan moet je afwachten. De deelnemers, en dus bestaande klanten, krijgen voorrang op één van de 30 exemplaren. Dan ben je wel direct lid van een zeer exclusief clubje.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie