In de korte periode van 12 tot 18 maanden wil FCA de leider in elektrificatie worden, zegt Micky Bly, aandrijflijnenbaas bij FCA. Het concern heeft onder meer Fiat, Alfa Romeo, Jeep én Dodge in de portfolio. Waar ze precies allemaal spanning doorheen gaan jagen, is niet bekend, maar volgens The Detroit Bureau hinten bronnen binnen het bedrijf naar een geëlektrificeerde Dodge Challenger Hellcat.

Een musclecar met hybridetechniek? Dat is vloeken in de kerk. Maar laat dat nou precies zijn wat Dodge graag doet met namen als Hellcat en Demon. Een mild-hybridesysteem zou zo’n 45 kilo toevoegen aan de toch al niet zo lichte Hellcat. In ruil daarvoor krijgt de beul 180 Nm koppel erbij. In het geval van de Hellcat Redeye zou dat optellen tot 1.140 Nm. En een beetje brandstofbesparing is niet erg bij een 6,2-liter V8.

Nu duurt de 0-96-sprint een kleine 3,4 seconden. Een kwartmijl in 10,8 seconden met een snelheid van 210 km/u. De topsnelheid ligt net onder de 330 km/u. Het koppel van een elektromotor is direct beschikbaar en zou dus waardevolle milliseconden van de sprinttijd kunnen afsnoepen – toch maar wat belangrijk op de dragstrip óf in de kroeg.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)