Zelfs voor de Autobahn lijkt ons 890 pk en 1.020 Nm wat overdreven voor een Dodge Challenger. Ben je het daar totaal mee oneens, kijk dan even naar dit aanbod. De aanbieder noemt hem Cerberus, vernoemd naar de bewaker van de onderwereld in de Griekse mythologie. Dat doet direct denken aan de net zo dodelijke TVR Cerbera.

De witte Dodge Challenger met bestickering is zo goed als nieuw, met 2.100 kilometer op de teller. Wel is hij goed ingereden, zoals je kunt zien op de onderstaande video. De dealer die de auto aanbiedt, kietelde de 6,2-liter V8 met supercharger zelf. Om alles heel te houden, monteerden ze een versterkte cardanas. En de motorkap van een Demon, voor de leuk.

Een originele Dodge Challenger Hellcat produceert overigens 717 pk  en 880 Nm. In 3,7 seconden sprint hij naar de 100 km/u en de top is 300 km/u. De nieuwe specificaties van deze Duitse creatie zijn niet bekend. Ga vooral een proefritje maken om het te ervaren.

De Dodge Hellcat met 890 pk staat te koop bij Geigercars, een Duitse dealer van Amerikaans spul. Je mag ‘m meenemen voor 108.403 euro en dan heb je direct een mooie rit voor de boeg van zo’n 8 uur. Al is dat in deze Hellcat wellicht iets minder. Kom je hier even een burnout doen?

Dodge Hellcat met 890 pk te koop

Reacties

  • Chris heeft op 19 mei 2019 geschreven:

    Tja, maar om die in Nederland te rijden moet je wel minstens 1 ton aan BPM extra betalen, dat maakt het feestje toch minder leuk.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)