Een kwart eeuw na de oorspronkelijke introductie valt het doek voor de Dodge Viper. Moederbedrijf FCA trekt de stekker uit het Amerikaanse V10-monster. Maar eerst nog een laatste eerbetoon. Of eigenlijk vier. Tot 2017 kun je de Viper bestellen als ‘reguliere’ ACR of in één van de vier onderstaande uitvoeringen. Elke is een eerbetoon aan een voorgaande special edition. Stuk voor stuk zijn ze voorzien van een speciale paintjob en aerodynamische features. Aan de V10 is niet gesleuteld.

Dodge Viper Snakeskin Edition GTC – 25 stuks

Net als in 2010 komt deze gelijknamige speciale editie in een giftige groene kleur en een aerodynamische bodykit. Verder doet hij niet heel veel meer of minder dan de reguliere Viper.

Dodge Viper Voodoo II ACR – 31 stuks

In 2010 bouwde Dodge 31 Voodoo ACRs in dezelfde zwarte kleurstelling.

Dodge Viper GTS-R Commemorative Edition ACR – 100 stuks

In 1998 kwam de Viper GTS-R GTS Championship Edition om de overwinning in het FIA GT2-kampioenschap te vieren. Ook toen bouwde Dodge slechts 100 exemplaren.

Dodge Viper 1:28 ACR – 28 stuks

In 2010 bouwde Viper de 1:33 ACR, een directe referentie naar de rondetijd die de Viper toen neerzette op Laguna Seca. De nieuwe Viper doet dat in 1:28, vandaar de naam.

In 2010 kwam de Viper al eens eerder aan zijn einde toen Chrysler failliet ging. In 2013 kwamen ze sterk terug met de huidige Viper. Helaas vallen de verkoopcijfers zwaar tegen en is het moederbedrijf genoodzaakt te stoppen met de Amerikaanse beul. Sergio Marchionne zei overigens pas nog in een interview niet uit te sluiten dat Viper ooit nog eens terugkomt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie