Op het moment dat de Dodge in 2017 stopt, is de Viper al lang niet meer het martelinstrument dat het in de jaren negentig was. Deze vijfde generatie Viper heeft zowaar tractiecontrole en fijne zaken als airconditioning. Bovendien ging Dodge zich ineens bezig houden met zaken als weerstandscoëfficiënten en torsiestijfheid.

Maar zelfs alle moderne aanvullingen kunnen het model niet redden en uiteindelijk stopt Dodge helemaal met de Viper. Misschien is zo’n V10-model ook niet helemaal meer van deze tijd. Toch spijt dat je er nooit eentje hebt gekocht? Er gaat een zeldzame Dodge Viper ACR VoooDoo ll Edition onder de hamer. Bovendien is het één van de laatste Vipers ooit gebouwd.

De ACR (American Club Racing) is de sportiefste versie. De 8,4-liter V10 van aluminium produceert 654 pk en 813 Nm. Bilstein verzorgt de ophanging en de banden komen van Kumho. Een sperdifferentieel maximaliseert de mechanische grip en ingewikkelde openingen in de wielkasten, een splitter, diffuser en een Gurney-flap helpen voor zoveel mogelijk downforce.

Dodge Viper ACR VoooDoo ll Edition

Dodge noemt de laatste versie de ‘Dodge Viper ACR VoooDoo ll Edition’ (ja, die derde ‘o’ is met opzet geschreven). Lekker gestoord, en dat is wat we tegenwoordig nog weleens missen. Auto’s die hun doel uitschreeuwen in beeld en geluid. Mogelijk ook in geur als je net wat te enthousiast bent met je rechtervoet. Ga je ver genoeg, dan kun je de rook zelfs proeven.

De speciale Viper kan van jou zijn

Bij veilinghuis RM Sotheby’s gaat deze Dodge Viper ACR in de veiling. Het is het 29e exemplaar van de 31 die er gebouwd zijn. Er is nog net geen 3.000 kilometer mee gereden. De veilmeester verwacht dat de speciale Viper tussen de 275.000 dollar en 325.000 dollar gaat opleveren. Dat is ongeveer tussen 250.000 euro en 306.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)