We hebben even gekeken, en inderdaad: bij de bekende kanalen wordt dit filmpje alweer getoond onder de noemer ‘PEPERDURE SPORTWAGEN’. Dit terwijl je het soort Dodge Viper dat hier crasht al kunt vinden voor een dollar of 40.000; toch wat minder dan de 175.000 euro die her en der wordt genoemd. Goed, dat terzijde. Redactiepretje van ons.

Wat we hier zien, is een ogenschijnlijk keurige meneer in een eerste-generatie Dodge Viper die een nogal grote fout begaat. Bij het passeren dan wel rustig verlaten van een automeeting in het Amerikaanse Dayton, Ohio, belandt hij bij het verkeerslicht naast een ranzige Acura Integra zonder motorkap. Het revven van de VTEC (yo) en joelende omstanders zetten hem ertoe aan om zijn V10 eens goed op te jagen wanneer het licht op groen springt. Enkele momenten later heeft hij daar spijt van.

Geen hulpsystemen

De eerste Vipers zijn inmiddels 30 jaar oud en hadden helemaal niets aan boord qua veiligheidshulpjes. Geen ABS, geen tractiecontrole en al zeker geen stabiliteitscontrole. De bestuurder komt nog goed van zijn plek, maar het lijkt erop dat hij bij het opschakelen naar zijn twee plots grip verliest. De Dodge Viper schiet voor de Integra langs en crasht frontaal tegen een lantaarnpaal. Nou ja, hij lag in ieder geval vóór.

Gelukkig stapt de bestuurder meteen uit – ongedeerd, maar wel verbouwereerd en gegeneerd. Hij heeft zijn auto afgeserveerd. De Integra is ‘m gepeerd. De joelende mensen stormen met hun telefooncamera’s op ‘m af en zetten zijn falende gedrag op YouTube, en dat is waarom jij het nu kunt bekijken en zijn verzekering de hand op de knip zal houden. Zo gaan die dingen.

Klassieke Dodge Viper crasht tegen paal bij stoplichtsprintje

Advertentie

Reacties

 • Don heeft op 17 april 2022 geschreven:

  Je hoeft niet 30 jaar oud te zijn om met heel veel vermogen en zonder hulpsystemen de weg kwijt te raken …. ;-))) https://112barneveld.nl/bestuurder-botst-met-geleende-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-tegen-boom

  Reageer
 • Viper Club Benelux heeft op 15 april 2022 geschreven:

  @redactie: kleine correctie! Het betreft een 2e generatie Viper RT/10. Groot voordeel van de 2e generatie is dat deze wél een airbag heeft….

  Reageer
 • Chris heeft op 15 april 2022 geschreven:

  Een totall lossje, lijkt mij. Flink balen natuurlijk om tegen zo’n ordinaire honda te gaan racen en dan zo te eindigen.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie