Onze eigen Robert Doornbos heeft zijn tweede overwinning in de Amerikaanse Champ Car series op zak. Tijdens de Grand Prix van San Jose was hij in zijn Minardi alle concurrenten te slim af, en dat na te zijn vertrokken vanaf de vijftiende startplek.

De zege is helemaal knap omdat Doornbos – in Amerika wordt hij al liefkozend ‘Bobby D’ genoemd – al in de eerste ronde de pits in moest om een nieuwe neus op zijn auto te laten monteren. Na flink wat schermutselingen komt Doornbos pas in de 77e ronde aan de leiding. Maar al snel zakt hij weer naar de tweede plaats, achter Neel Jani.

Met een slimmigheidje passeert hij echter in rondje nummer 86 zijn enige overgebleven concurrent, om de leiding vervolgens niet meer af te staan. Neel Jani en Orial Servia maakten het podium compleet. En omdat de leider in het algemeen klassement, Sebastien Bourdais, als vijfde eindigt, heeft Doornbos nu nog maar tien punten achterstand. Dat wordt nog spannend.

Overigens kan het volgend seizoen nog gezellig worden in de Champ Car series. Gisteren is namelijk bekend geworden dat Michel Perridon ook een team gaat kopen in deze raceklasse. Als coureurs worden Jos Verstappen en Arie Luyendijk jr. genoemd, terwijl papa Luyendijk aangesteld zou worden als teammanager. Zoals gezegd, het wordt nog gezellig daar.

 

Reacties

Meer van TopGear