Vanaf deze maand is Nederland een nieuwe autosportorganisatie rijker: de DRDO, oftewel de Dutch Race Driver Organisation, onder leiding van coureurs Danny van Dongen en Dillon Koster. De speerpunten: veel tijd op de baan, veel lol, maar alles relatief betaalbaar.

Meteen komt de DRDO al met een vol programma: op twee circuits organiseren ze acht evenementen, elk bestaande uit een vrije training, een kwalificatiesessie en twee races van elk een uur, inclusief verplichte pitstop voor een eventuele rijderswissel. De twee raceseries waarmee ze aftrappen zijn de Dieselklasse – een budgetklasse voor auto’s met dieselmotoren tot 2,0 liter – en de GTC Renova M3 Cup.

Deze klasse voor de zogenoemde ‘gentlemen drivers’ wordt verreden in BMW M3’s van het type E46, geprepareerd door Koopman Racing. Ze zijn onder andere voorzien van een FIA-goedgekeurde rolkooi, een racekuipje met zespuntsgordel en een aangepast raceonderstel met bijpassende velgen en banden. In het eerste seizoen verschijnen er naar verwachting meteen twintig M3’s aan de start.

Dit seizoen komt de DRDO zes keer op het circuit van Zandvoort in actie, steeds op een dinsdagavond met beide raceklassen. De M3 Cup rijdt bovendien ook twee keer op Assen, onder andere tijdens het Superleague Formula-weekend op 4 en 5 juni. Meer informatie – en natuurlijk de mogelijkheid tot inschrijven – vind je op de site van DRDO.

Reacties

Lees meer over bmw