Technisch gezien is de Porsche Panamera ook een hatchback. Een dik uitgevoerde Turbo S E-Hybrid zou met gemak de titel duurste hot hatchback pakken. Dat zou te makkelijk zijn, dus we spitsen ons toe op de conventionele bommetjes uit het c-segment.

De winnaar is deze Mercedes-AMG A 45 Yellow Night Edition van ASV. Hij kost je met 10 kilometer op de teller 96.625 euro. Daarmee is hij nipt duurder dan deze Audi RS 3 van 94.750 euro, die net afgeprijsd is van 102.900 euro. Lastig kiezen.

De speciale uitvoering werd in 2017 geïntroduceerd om het succes van de compacte AMG-modellen te vieren. De kleurstelling kon je ook op de GLA en CLA bestellen. Je herkent ‘m aan de kosmoszwarte lak en de gele accenten vanbinnen en -buiten. Alle Yellow Night Editions hebben het aerodynamica-pakket.

Hoe hard gaat de duurste hot hatch van Nederland?

De Mercedes-AMG A 45 haalt 381 pk uit een viercilinder. In 4,2 seconden sprint de hot hatch naar de 100 km/u en bij de 250 km/u doet de begrenzer zijn werk. De Mercedes-AMG A 45 Yellow Night Edition kreeg bij de release in 2017 een vanafprijs van 78.070 euro. Hier zit dus nog een zwikje extra’s op. Of marge.

Mocht je een nieuwe Yellow Night Edition willen, is dit de uitgelezen kans. Of wacht je toch nog even op de nieuwe AMG-versie van de A-klasse? Daar komt trouwens ook voor het eerst een mildere versie van, mocht het allemaal iets te wild vinden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)