Een nieuwe dag, een nieuw model dat aan de stekker gaat. Zo heeft Opel nu bevestigd dat het van plan is om in 2020 een volledig elektrische Opel Corsa te gaan maken. Ongetwijfeld zeer interessant voor beginnende bestuurders en pensionado’s met een gunstig energiecontract.

Alles elektrisch

Ook de Grandland X zal op batterijen gaan lopen, in de vorm van een plug-in hybride, samen met nog twee andere modellen. In 2024 moeten alle Opel-modellen met een vorm van elektrificatie beschikbaar zijn. Het zijn in ieder geval ambitieuze plannen.

Elektrische Opel Corsa

Opel is tegenwoordig onderdeel van het Franse autoconcern PSA, waar ook Citroën en Peugeot onder hangen. Hierdoor zal de elektrische Opel Corsa waarschijnlijk een platform delen met de volgende generatie Peugeot 208 en Citroën C3. Dit platform zal namelijk in staat zijn om elektriciteit op te slaan voor voortstuwende kracht. Makes sense. Voor de rest zijn er nog bar weinig details losgelaten over het plan.

Een uitdagende strategie

Dit alles maakt onderdeel uit van Opels nieuwe strategie, die ze Project Pace noemen. Dat plan behelst ook het doorvoeren van het design van de GT X Concept in alle nieuwe Opels. Staar dus maar even naar deze conceptcar, waar we een tijd geleden al over schreven (en waarvan je de foto’s hierboven aantreft), voor een kijkje in de toekomst van het Duitse merk.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie