Mercedes-AMG gaat aan de elektromotor. Niet alleen als toevoeging op de benzinemotoren, maar ook als eindverantwoordelijke voor de aandrijving. Naast hybride modellen met vier- en achtcilinders komt AMG ook met een potente volledig elektrische sedan. De elektrische AMG moet je zien als de uitstootloze tegenhanger van de Mercedes-AMG E 53, dus één stapje onder de volbloed-AMG’s. Zie het als wat de Audi S6 is ten opzichte van de Audi RS 6. Maar dan dus elektrisch. En van Mercedes.

We verwachten een sedan die qua uiterlijk veel wegheeft van de E-klasse, maar dan wat gladder, met wat minder luchtopeningen en met wat sportieve AMG-elementen. Het vermogen komt van twee elektromotoren, waardoor de 0-naar-100-sprint in 4 seconden klaar is. Het formaat van de accu is nog niet bekend, alleen dat het systeem werkt op 400 volt. Qua prestaties zal het allemaal wel dik in orde zijn. Foto’s van hoe deze sportieve Mercedes EQE eruit gaat zien, zijn nog niet openbaargemaakt.

Geluid

Een AMG zonder geluid, dat kan niet. Daarom moet de zogeheten AMG Sound Experience zorgen voor de nodige beleving. AMG installeert luidsprekers, bass shakers en andere geluidsgeneratoren om ervoor te zorgen dat je toch iets van geluid te horen krijgt in de cabine. Of dat uiteindelijk toegevoegde waarde heeft, moet nog maar blijken. Uiteindelijk kun je vaak maar beter een volwaardig vegetarisch gerecht eten dan krampachtig aan die vieze vleesvervangers gaan. De tijd zal het leren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)