Niet iedereen is overtuigd van een volledig elektrische toekomst. Vooral de mensen in de reacties op Facebook zijn sceptisch over de overstap van benzinemotoren naar elektromotoren. Een andere groep waarvan je zou verwachten dat ze de laatste zijn om de overstap te maken, lijkt nu sneller overstag te gaan dan gedacht: de kopers van pick-ups. Volgens Reuters verdubbelt Ford de productiedoelstellingen van zijn elektrische pick-up, de F-150 Lightning.

De elektrische pick-up komt volgend jaar

In 2022 moet de elektrische pick-up van Ford verschijnen. De productie komt rustig op gang en het oorspronkelijke plan was om in 2024 zo’n 40.000 benzineloze pick-ups te bouwen. Dit aantal zou nu opgeschaald zijn naar maar liefst 80.000 exemplaren per jaar. Volgend jaar moeten er 15.000 de fabriek verlaten, 55.000 in 2023 en voor de volgende generatie (die komt in 2025) wil Ford zelfs 160.000 elektrische pick-ups per jaar produceren. Momenteel zijn er 120.000 F-150 Lightnings besteld.

Tesla Cybertruck gaat ook goed

Ook Tesla kan rekenen op veel bestellingen voor hun elektrische pick-up. De Cybertruck is al meer dan 1,2 miljoen keer gereserveerd. De kopers moesten een kleine aanbetaling doen om op de wachtlijst te komen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je op elk moment kunt annuleren en je geld terugkrijgt. Het gaat in ieder geval aan dat er een hoop interesse is voor de elektro-werkpaarden. Er zitten ook best wat voordelen aan voor werklui; veel koppel en de mogelijkheid om gereedschap aan te sluiten, bijvoorbeeld.

Grote markt voor pick-ups

Het zijn grote aantallen, maar het merendeel gaat voorlopig nog voor de benzineversies. De jaarlijkse verkoopcijfers van de Ford F-150 met conventionele motor lopen tegen de 800.000 stuks. Andere merken zoals Ram, Chevrolet en GMC verkopen ook bij elkaar opgeteld ruim een miljoen pick-ups. Dit zijn overigens al lang niet allemaal V8-motoren meer. Veel pick-ups hebben al V6-motoren en in sommige gevallen zelfs viercilinders.

Advertentie

Reacties

 • Waarom die Tesla onzin hierbij? heeft op 24 augustus 2021 geschreven:

  Iedereen weet dat de Tesla hype voorbij is en dat die Cybertruck er nooit gaat komen. Dus waarom dit er weer bij gehaald wordt…?? Kan je beter kijken naar de elektrische plannen van echte concurrenten van Ford in plaats van de pump&dump scams van Musk.

  • Dit dus heeft op 25 augustus 2021 geschreven:

   Dat serieuze autosites bij elk nieuwsbericht over elektrische auto’s Tesla er bij halen is net zoiets als dat VI bij elk Champions League bericht over Feyenoord zou beginnen. Laten we de rommel van de echte kwaliteit scheiden hihihi…

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie