Tesla startte het nieuwe jaar met een record: het is Amerika’s meest waardevolle autobouwer op de beurs ooit. De marktwaarde van de autobouwer oversteeg vorige week de gecombineerde waarde van General Motors en Ford. Het aandeel stond toen op 492,14 dollar per aandeel. Inmiddels zit het aandeel zelfs boven de 520 dollar per aandeel, waardoor de waarde van Tesla net geen 97 miljard dollar is. Een indrukwekkende stijging, want in 2012 was het bedrijf 4 miljard waard.

En dat is goed nieuws voor meneer Musk. Wanneer de waarde de 100 miljard dollar overstijgt, krijgt Elon Musk volgens Forbes een bonus van 346 miljoen dollar, zo’n 310 miljoen euro, uitgekeerd in aandelen. Het is geen ongewone regeling. In 2018 ontving Walt Disney’s CEO Robert Iger ongeveer 150 miljoen dollar met een dergelijke regeling. Als de waarde van Tesla door blijft stijgen naar de 650 miljard dollar, dan staat Elon Musk een cheque van een forse 56 miljard dollar te wachten. (Lijkt ons weel heel veel, maar als Forbes het zegt…)

Op dit moment krijgt Musk geen salaris voor het werk dat hij doet (en ook niet voor het Twitteren of het dansen), alleen maar compensaties op basis van de waarde van de aandelen. Met 346 miljoen dollar kan ie voorlopig even vooruit. En als het nog even duurt, maakt het ook niet zoveel uit. Volgens Forbes is Musk zo’n 31 miljard dollar waard en hij kan dus wel een tijdje teren op zijn spaarcentjes.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)