President Trump heeft laten weten dat hij het klimaatakkoord van Parijs zal verlaten. De klimaatdeal moet zorgen dat de wereld niet steeds meer op een openlucht-sauna gaat lijken. Begrijpelijk: waarom betalen voor een Oempa Loempa-kleurtje als je het ook gratis door klimaatverandering kunt krijgen?

Elon Musk, waarvan we vermoeden dat hij nog ergens een Iron Man-pak heeft liggen, heeft hem veelvuldig geadviseerd om dit akkoord niet te verlaten. De oprichter van Tesla zat namelijk in de presidentiële raad. Nu The Donald toch besloot om te stoppen met het tegengaan van klimaatverandering, heeft Elon gereageerd op te stappen als presidentieel adviseur.

‘Het Parijs-akkoord verlaten is niet goed voor Amerika en de wereld’, liet hij weten in een tweet die hij gisteren verstuurde. Meneer Musk heeft al een aantal baanbrekende en groene innovaties op zijn naam staan. Hij hoopte dan ook als adviseur deze groene toon door te kunnen voeren in het beleid van Trump, maar dit mocht helaas niet baten.

Musk heeft al eerder laten merken dat hij zowel offline als online zeer invloedrijk is. Wellicht gaan zijn acties dus alsnog een impact krijgen op het beleid van de Amerikaanse president. Zal Elon Musk de held worden die Amerika nodig heeft, maar niet verdient? Wij zitten wel te wachten op meer gave uitvindingen van de Tesla-oprichter.

Elon Musk stapt op als adviseur

Advertentie

Reacties

 • i-dtec 3 heeft op 3 juni 2017 geschreven:

  Allemaal hijsa om niets.

  Zit er een nuchtere kerel in the oval office, ligd de wereld paniekerig te doen om iets dat moet zorgen dat de mensen op aarde in angst leven.

  Ik ben niet te indoctrineren net als Trump.

  En wat Elon betreft, hij heeft baat bij wereldwijde paniek om goed zijn producten te kunnen verkopen.

  Een nuchtere beschaving is wat het beste is, daar horen nuchtere presidenten bij.
  De aarde redden is een kwestie van slimme mensen met een voorwaardse visie zonder bevolkingen een lap voor de ogen te houden. Eerlijk zijn, werk bieden, normaal doen.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie