Gluur even twee seconden naar buiten. Aanlokkelijk? Niet echt. De temperatuur in huis begint rustig aan te zakken, wat betekent dat je weer prima achter het stuur de nodige uurtjes kunt doorbrengen op virtueel asfalt. Of in dit geval op gravel met rondvliegende pixels. Precies op tijd voor de release van WRC 9 en de aankomende verschijning van Dirt 5 is hier de Fanatec CSL Elite WRC. Het is een los stuurtje dat je op je bestaande Fanatec-basis kunt monteren.

In grote lijnen is de Fanatec CSL Elite WRC hetzelfde als de bestaande CSL Elite, met het grote verschil dat het stuur dit keer volledig is bekleed met alcantara. Bij de reguliere Elite zijn de plekken waar je het stuur beethebt van leer. Over het hart van het stuur loopt een bandenspoor en voor de gelegenheid plakte Fanatec er een WRC-sticker op. De diameter van 300 millimeter is ongewijzigd.

De quick release waarmee je het stuurtje loskoppelt, is verbeterd bij de Fanatec WRC. De schakelflippertjes zijn te demonteren, zodat je ze volledig weg kunt laten of zodat je flippers op de basis kunt monteren, die niet meedraaien met het stuur. Dat kan handig zijn als je als een dolle over een rallyproef vliegt en graag je schakelflippers op één plek wilt hebben. De Fanatec WRC is er voor pc en Xbox, maar zal bij veel games ook werken op de PS4.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear