Dit is niet zozeer een nieuwe Ferrari – meer een liefdesbrief aan Maranello’s coupés uit de jaren vijftig en zestig. We zullen geen namen noemen, maar Ferrari 500 Superfast. Je kijkt naar de Ferrari BR20, de nieuwste in een lange lijn van Special Projects. Ook hiervan bouwt Ferrari slechts één exemplaar en hij is helemaal op maat gemaakt naar de wensen van een trouwe klant. Je zou het niet zo snel verwachten, maar deze auto staat dus op de basis van een Ferrari GTC4Lusso met en V12. De twaalfcilinder ligt voorin en produceert 690 pk.

Waar de GTC4Lusso plaats biedt aan vier personen, levert de Ferrari BR20 zijn shooting brake-lijnen in voor een coupévorm. We kijken ook naar jou, Ferrari 410 Superamerica. De luchtinlaten boven de achterste wielkasten zijn een duidelijke knipoog naar een modernere coupé, de 599 GTB Fiorano. Ook de vierwielaandrijving van de Lusso komt naar de BR20. De 0-naar-100-tijd is hierdoor slechts 3,4 seconden. Dit systeem gebruikt trouwens twee versnellingsbakken. De voorste heeft maar twee trappen en schakelt zichzelf uit boven de vierde versnelling; dan wordt de BR20 een achterwielaandrijver.

Veel nieuwe onderdelen voor de Ferrari BR20

Volgens Ferrari is de lijst van unieke elementen voor deze BR20 ‘nagenoeg eindeloos’. Koplampen, achterlichten, bumpers; ze zijn allemaal uniek voor deze one-off. Het interieur is bekleed met donkerbruin ‘Heritage Testa di Moro’-leer en heeft een eikenhouten afwerking en koolstofvezel inzetjes. De achterbank is nu een mooie plek voor je bagage.

Ferrari zegt dat deze BR20 werd ontworpen ‘voor een trouwe klant die nauw betrokken was bij elke stap van zijn creatie. De BR20 vertegenwoordigt een ware interpretatie van de traditionele kunst van het carrosseriebouwen.’ Het verwezenlijken van een one-off duurt bij Ferrari ongeveer een jaar. De prijs van deze Ferrari BR20 is nog onbekend, maar hou er rekening mee dat je het budget van een ‘trouwe Ferrari-klant’ moet hebben om ‘m te kunnen betalen.

Advertentie

Reacties

  • Trixie heeft op 12 november 2021 geschreven:

    jammer dat er een coupe van gemaakt is. Hij is beeldschoon, maar dit zou een prachtige bestelbus voor miljardairs zijn geweest

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie