Als we de Ferrari Roma geen Portofino met een vast dak mogen noemen, dan zullen we dit ook maar niet de cabrioversie van de Roma noemen. Je kijkt naar de nieuwe Ferrari Portofino M, de performance-versie van Ferrari’s 2+2-cabrio. De ‘M’ staat voor Modificata, waar Ferrari opgepepte versies mee aanduidt. Soms dan, want soms noemen ze zo’n versie ‘Speciale’ of ‘Handling Speciale’.

De 3,9-liter V8 produceert nu 620 pk, wat niet alleen 20 pk meer is dan de reguliere Portofino, maar ook precies zoveel is als in de Roma. Ondanks zijn extra gewicht (want cabrio, snap je?) is de Portofino M met 3,35 seconden slechts 0,05 seconden langzamer naar de 100 dan de Roma. De 0-200-tijd is 9,8 seconden en de topsnelheid is meer dan je nodig hebt in een cabriolet: hoger dan 320 km/u.

Ook nieuw voor de Ferrari Portofino M is de achttraps versnellingsbak en race-stand op de manettino-knop aan het stuur. Naast een Race-modus (voor het eerst op deze open GT) biedt de cabrio een Sport-modus, een Comfort-modus, een modus voor bij nat weer en een modus waarbij alle systemen uitgaan. Bovendien ziet hij er sportiever uit dankzij ander bumperwerk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)